Thursday, September 20, 2012

Dantel Salon Takımları




Dantel salon takımları, Türk kadının vazgeçilmezlerindendir. Binbir emekle yapılan bu örtüler,misafirlerimizi ağırladığımız odaların demirbaşları sayılırlar. Dantel çok eski tarihlerden beridir hayatımızda,kızların çeyizlerine anneleri anneanneleri tarafından ilk yapılan,dantel salon takımlarıdır.






Günümüzde dantel artık çok fazla tercih edilmesede, dantelleri yada en azından bir takım dantel salon takımı herkesin vardır. O bembayaz ve daha düzgün durması için ütü ile yapılmış kolalı dantellerin yerini hiçbir hazır örtü tutamaz.






Dantel salon takımları eve daha bir görkem katar. Yaşanılan bir ev olduğu anlaşılır. Gençlerin klasikler arasına soktuğu danteller aslında, zerafetin göstergesidir ve bir kadının evine olan sevgisidir. Dantel olmayan evler, sanki heran bir taşıma şirketinden kamyon gelecekmiş ve ev o yüzden toplanmış gibi duruyor. Yada bir bekarın kaldığı evmiş gibi. Belkide ben önyargılı olabilirim bu konuda. El emeği benim için çok önemli olduğundan olabilir.






Yeni evlenen kızlar,ya annelerinin yaptığı o göz nuru,danteleri hiç götürmüyorlar yada,daha sonra annelerine iade ediyorlar. İkide bana çok büyük bir saygısızlık gibi geliyor. Çünkü insanın kızı olduğunda onunla ilgili hayallerinin başında ona hatıralar bırakmak geliyor. Oğlu olan ise,yaptıkları dantellerin gelinleri tarafından hep beğenilmeyip kullanılmayacak korkusunu taşıyorlar.






Yapan kim olursa olsun verilen emeğin hatırına,bir kerede olsa salonlara o güzelim salon dantel takımları konmalıdır. Unutmamak lazım,bir gün herkez yaşlanacak. Belki siz dantel bir salon takımı yapmamış olacaksınız çocuğunuza,ama sizin aldığınız yada yaptığınız bir şeyi kullanmasını ondan bekleme ihtimaliniz, annenizin ihtimaliyle aynı olacak.






Gelin Türk kadının maharetli ellerinden çıkan dantel salon takımlarına bir göz atalım.




































No comments:

Post a Comment