Friday, August 17, 2012

Muzlu Rulo Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

Şu sıcak yaz günlerinde hafif bir tatlı tarifi yayınlayayım dedim. Akşam yemeklerden sonra ikram edebileceğiniz veya misafirlerine ikram edebileceğiniz leziz bir tatlı.


 


Malzemeler :


muzlu rulo tatli 225x300 Muzlu Rulo Tavuk Gs Tatls

muzlu rulo tatlısı


1 litre süt,
1 su bardağından biraz fazla un,
1,5 su bardağı toz şeker,
50 gram margarin,
1 paket vanilya,
4-5 adet muz,
2 su bardağı hindistan cevizi,
Fıstık.


Hazırlanışı :


Bir kapta süt, un ve şekeri içerisinde hiç tane kalmayacak şekilde bir güzel karıştırın ve bir tencereye koyarak orta derece ateşte muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirin.


Muhallebi kıvamına gelen karışımın içine vanilya ve margarin ekleyip mikserle 10 dakika kadar çırpın.


Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizini tepsi hiç gözükmeyecek şekilde yayın. Üstüne muhallebiyi döküp düzeltin. Daha sonra dolapta en az 3 saat iyice donuk hale gelinceye kadar bekletin.


Muhallebiyi dolaptan alın ve dilimleyin. Önce boydan 2′ye, sonrada enden 6 veya 8 olmak üzere dikdörtgen şeklinde orantılı bir şekilde kesin. Orantılı keserseniz servis yaparken çok daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.


Muzları bu kestiğimiz dikdörtgenlerin eni kadar kesip içine koyun ve rulo şeklinde sarın.


Üstünü fıstıkla süsleyip, muzların kararmaması için hemen servis yapın.


Afiyet olsun. Çok güzel bir muzlu rulo tavuk göğsü tatlısı oldu.


Ayrıca çok güzel bir kek tarifi daha önerebilirim. Pratik olarak yapabileceğiniz ve aynı zamanda misafirlerinizin yanında parmaklarını da yiyebileceği bir tatlı. Islak Kek Tarifi mizi mutlaka inceleyin.


İlginizi Çekebilecek Diğer Pratik Tarifler




Bahar Kimdir ?
Bahar, Pratik Yemek Tariflerinin Kurucusu ve Yazarıdır. Sizler ile en özel tarifleri buluşturan ve harika yemekler hazırlamanıza katkısı bulunan biridir.

No comments:

Post a Comment