Friday, August 31, 2012

Nevruz Bayramı ile ilgili yazı verir misiniz?

Sponsor Bağlantıları


  • Anasayfa













  • Nevruz Bayramı ile ilgili yazı verir misiniz?









Nevruz Bayramı yazısı

Nevruz Bayramı nedir?

Nevruz Bayramı neden kutlanır?




Nevruz sözcüğü Farsça nev (yeni) ve ruz (gün) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiş olup yeni gün anlamına gelmektedir. Eski İran takvimine göre yılın ilk günüdür ve güneşin Koç burcuna girdiği ilkbaharın başlangıcı sayılan bir gündür.




Güneş 21 Marta kadar güney yarımküreye daha çok ışık ve ısı verirken, 21 Mart tarihinden itibaren kuzey yarımküreye daha çok ısı vermeye başlar. Bu nedenle kuzey yarımkürede yaşayan bazı halklar için 21 Mart günü uyanış ve yaradılışın sembolü olarak kutlanmaya değer bir gün anlamı taşımaktadır.




Hz. Adem’in 7. torunu olan Cem 21 Mart günü Azerbaycan’a gelmiş ve bugünü bayram ilan etmiştir.




Anadolu’da Nevruz-i Sultan, Sultan Nevruz, Navrız, Mart dokuzu gibi adlar verilen Nevruz, farklı yörelerde değişik biçimlerde kutlanır. Tarımsal uğraşın yoğun olduğu yörelerde bir tür bolluk ve bereket töreni olma özelliği de taşımaktadır. Alevi-Bektaşi topluluklarda ise inanca dayalı bir anlam da ifade etmektedir.




Alevi-Bektaşi topluluklarda Nevruz, Hz. Ali’nin doğum günüdür, Hz. Ali ile Hz. Fatma’nın evlendikleri gündür, Hz. Muhammed’in veda haccı dönüşü Hz. Ali’yi kendine halife tayin ettiği gün olması özelliğini de taşımaktadır. Bu günün sabahı mürşidin okuduğu duadan sonra süt içilir, Nevruziye adı verilen şiirler, nefesler ve Hz. Ali’nin Mevlidi okunur. Nevruzda önceden hazırlanmış olan çöreklerle mezarlık ziyaretine gidilir, ölüler ziyaret edildikten sonra orada çörekler yenilir.




Osmanlı Devleti zamanında Nevruz gününe özel bir önem verilmiştir. Padişahlara Nevruz günleri “nevruziye” adı verilen kasideler sunulurdu. Bu kasidelerde ağaçların yeşermesi, çiçeklerin açması, havanın ısınması gibi konulara yer verilirdi. Nevruz günü Adem’in yaratıldığı, Nuh’un gemisinin karayı bulduğu, Hz. Ali’nin doğduğu, halife olduğu anlatılırdı. Nevruz gecesi bütün yaratıkların Tanrı’ya secde ettiği, dileklerin yerine getirildiği belirtilirdi. Nevruz günlerinde müneccimbaşı, yeni takvimi padişaha sunar, bahşişini de alırdı. Buna da “nevruziye bahşişi” adı verilirdi. Saray hekim başıları tarafından hazırlanan ve Nevruziye denen çeşitli baharatlardan yapılmış macunlar, padişah ailelerine ve büyüklere sunulurdu. Bugün için yapılmış macunlar, porselen kapaklı kaseler içinde sunulur ve günün hangi saatinde yenmesi gerektiğini yazan bir kağıt da kaselere iliştirilirdi.




Nevruziye adı verilen macunun kökeni, kimi araştırmacılar tarafından Persler dönemine kadar götürülebilmektedir. Persler zamanında Nevruz günlerinde hekimler ve eczacılar toplanarak bu özel macunu hazırlamışlardır. Bu macundan yiyenin bütün yıl boyunca hastalıklardan korunacağına inanılmıştır. Zamanla bu gelenek değişime uğramış ve Nevruziye Nevruz günlerinde yenen özel bir tatlının adı olmuştur. Son zamanlarda bu geleneğin bir uzantısı olarak 21 Mart günü Manisa’da mesir macunu halka dağıtılmaktadır.



Sponsor Bağlantıları

Çeşitli Konuları

Sponsor Bağlantıları

30 Ağustos 2012 Saat : 4:17

Sevgilisi Olan Var Olmayan Var


Bir Çeşit Ben o haftayı yine bir çeşit yoğunluk içinde geçirdi. Elinde bir adet aşk ve bir adet ayrılık hikayesi kaldı.


Haftanın ortasında 20 yıllık arkadaşı Kara Böcük "Ce-eeee" diyerekten bir süpriz yaptı ve Bir Çeşit Ben'in yanına koptu geldi. Bir Çeşit Ben süpriz olayına bayılırdı. Hatta bu süprizler "Hayatımın odunu" türünden beklemediği insanlardan gelirse...


Bir Çeşit Ben = Far Görmüş Tavşan eşitliği kurulabilirdi.






Kara Böcük'ün o gün Kara Enişteyle ay dönümleriydi. Kara Enişte askerdi ve durumu iyice dramatikleştirmişti. Dünyanın en zor durumu asker sevgiliyi teselli etmekti. Kara Böcük uzuuuun uzun evlilik hayallerinden, koltuk takımlarından, gelinlik modellerinden bahsetmişti.


Bir Çeşit Ben hep "Ne diyon yeaaa.. Ben daha kendimi adam etcem, toparlanıp yine aşık olcam, gezcem-tozcam" dedikçe


Kara Böcük "Kıs ama gelinliğin tül olcak bak, hem bence sana biri şaak diye çıkarıvercek yüzüğü, kalcan o halde düşünsene bi..alış böyle şelere" diyordu..






Kara Böcük için hava hoştu. Okul bitmişti, iş arıyordu. Bir Çeşit Ben içinse daha 2 yıl okul sonra yine bir sınav maratonu vardı. Gelinlik de neydi, yenilir içilir miydi?






O üç gün kuyruğu kopmuş köpek gibi Antakya'yı tavaf ettiler. Havuza gidip Kara Böcük'ün su korkusunu atlatmaya çalıştılar. Kara Böcük çarşıya gidip öğrenciliği kalmadığı halde "Abi biz öğrenciyiz yap bir indirim işte" şeklinde acımtrak pazarlığa girişti. Bir yerlerde oturup yıllar sonra "Bir Çeşit Ben teyze" diye bıcır bıcır konuşan veletler hayal ettiler. Bir Çeşit Ben için romantik hikayelerle ve komik hayallerle dolu bir kaç gün geçti.






"Evli-mutlu- çocuklu" hayaliyle dolu arkadaşından sonra "Biraz ayrılık biraz hüzün" modundaki arkadaşı Esmer Güzeli geldi. İki esmer insanın bu kadar zıt duygularla gelebilmesi tesadüfün daniskasıydı.


Esmer güzeli liseden arkadaşıydı. Bir Çeşit Ben her zaman onun "Küçük sırlar" türünden hayatını dinler ve teselli ederdi. Saf olma gözünü aç diye uyarılarda bulurdu. Üniversiteye başlar başlamaz bu uyarıları kendisi dinlemeye başlamıştı Esmer Güzelinden..






Esmer Güzeli o ara ayrılık acısı çekiyordu. Senaryo tanıdıktı. Çok sevmişti, herkes karşı çıkmıştı, idare etmişti, alttan almıştı, bitmişti, şimdi sadece uyumak istiyordu falan filan... Bir Çeşit Ben bütün hikayeyi gülerek ve "İki ay önce ben de böyleydim inan" diyerek dinledi. Kendi ayrılık acısını "İnsan domates doğrarken bile Geveze böyle doğra diye gösterirdi der mi yaaa?! Annemin öğütlerini böyle dinlemezdim düşünsene" diye anlattı. Daha bunlar iyi günleriydi. En kötüsü depresyondan çıkar çıkmaz akranı erkek gruplarına "Tutunacak Dal" diye bakacak olmasıydı. En küçük ilgi onu mutlu edecek ama uzun süre de kimseyi sevgili olarak göremeyecekti.





Üstelik Esmer Güzeli şanslıydı,eski sevgilisi uzakta kalacaktı, gider gitmez unutabilirdi. Göz görmeyince gönül katlanırdı.. Zamanla geçer demeleri doğruydu..Böyle böyle bir sürü anıyla, teselliyle Esmer Güzeli havası sönmüş balon gibi rahatladı. Bir Çeşit Ben'le gülerek eğlenerek geçirdiler ayrılık hallerini.. Yeni denizler hayal ettiler, yeni kişilikler düşündüler.. Bir Çeşit Ben ise o kadar yoğunluktan sonra sakin günlere girmenin mutluluğuyla sessizliği kucakladı.. (Edebiyat parçalamak şekil A)

Thursday, August 30, 2012

Kısa Gelinlik Modelleri 2013






Yeni evlenecekler için, uzun etekli straplez bir gelinlikten çok daha rahat seçenekler var. En güzel yönlerinizi vurgulamanız her zaman en akıllıca olan şeydir. Eğer en güzel yanınız bacaklarınızsa, onlara neden gelinliğinizde bir yer vermeyesiniz? İşte, kısa gelinlikler bu noktada kurtacınız olabilir…




Hem, gelinliğinizin yerleri süpürmesi gibi bir zorunluluk da yok, kısa gelinlikle çok daha rahat dans edebileceğiniz de gerçek.




Kısa etekli gelinliğin size uygun olduğunu düşünüyorsanız, düğününüzün resmiyet derecesini göz önüne alın. Çok resmi bir düğün için minik bir straplez mini gelinlik uygun kaçmayabilir. Gelinliğin, konukların elbiselerinin gölgesinde kalmaması gerektiğini unutmayın. Bu yüzden kısa gelinliğin gerçekten stil sahibi olması gerekiyor.




Kısa boylu gelinler, onları boğmayan daha kısa bir gelinlikle daha rahat edebilir. Bacaklarına güvenenler ise onları göstermek için daha iyi bir fırsat bulamaz herhalde.




Kendi gelinliklerini diktirtmek isteyenlere fikir vermesi için straplez, transparan, kollu ve işlemeli kısa gelinlik modellerini derledik.







Benzer Konular




  • Jenny Packham 2013 Gelinlik Modelleri




    Yine Romantik Yine Duygusal

    Yeni gelinlik modelleri yeni sezonda daha zarif kuğu bir gelin olabilirsiniz. Daha hellenistik ve mistik bir hava ...











  • Çağteks 2012 Gelinlik Modelleri




    Gelin Kadar Masum

    Gelinlik ve abiye sektörünün öncü markası Çağteks Gelinlik rüyalarınızı gerçekleştirmeye devam ediyor.





    Çağteks Gelinlik; 2012 koleksiyonu ile farklı olmayı ...











  • Oscar de la Renta 2013 Gelinlik Modelleri




    Tasarım Harikası Gelinlikler

    Her geçen sezonda özellikle gelinlik koleksiyonlarını hayranlık ile izlediğimiz, her defasında kendimizi o tasarımlar içinde hayal ettiğimiz, prensesler ...











  • Angel Sanchez 2013 Gelinlik Modelleri




    Melek  Gibi Gelin Olacaksınız

    Angel Sanchez 2013 gelinlik koleksiyonu yalın ve zarif bir güzellik ile buluşturuyor sizleri...



    Bu yıl da Angel Sanchez ...











  • 2013 Yılının Gelinlik Trendleri




    2013 Gelinlik Modelleri ve Renkleri

    2013 yılında evlilik planları ve hazırlığı içinde olan gelin adayları,  gelinlik modelleri ve renkleri neler diye ...








Tatilden

Sonunda bende tatildeyim hatta 3 haftadir izindeyim, yakinda tatilim bitiyor, sezlongtan ses vermek birkac resimle blogumu canlandirmak istedim;)























Çizgi Masal Kahramanlar 20

















































Çizgi Masal Kahramanlar 20

Çizgi Masal Kahramanlar Facebook Kapaklar,Fairy Tale Heroes Comic Covers Facebook

Fairy Tale Heroes Comic Covers Facebook,Çizgi, Masal, Kahramanlar, Facebook, Kapaklar



Coleslaw Salatası Tarifi






































Hamaratlığım üzerimde bu aralar, bir hafta içerisinde sütlaç, tiramisu, sebzeli lazanya pişiren ben bugün de çok sevdiğim coleslaw salatasını denedim. Çok kolaymış ve nasıl lezzetli oldu, denemenizi isterim.

Bir sürü dikiş var paylaşacak ama dur bakalım :)

Malzemeler:

- ince ince doğranmış lahana (ufak bir baş lahana ediyor)

- 1 adet rendelenmiş kereviz

- 1 adet rendelenmiş havuç

- Çeyrek su bardağı ince doğranmış soğan

- Yarım su bardağı mayonez

- Yarım su bardağı süt

- 1 yemek kaşığı toz veya pudra şekeri

- Yarım çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı hardal

- 1.5 yemek kaşığı sirke

Hepsini karıştırın tadına bakarak ilave yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Wednesday, August 29, 2012

KÜÇÜK ÇAY TEPSİ DANTELİ













DANTEL TEPSİ ÖRTÜSÜ MODELİ






İki kişilik küçük tepsi için örülen bir model etrafı örümcek örgüsü ile dolanıp kurdela ve boncukla süslenmiş HANDAN hanımdan aldığım bir örnek.Dantel örtüler tepsi içinde çok şık oluyor özellikle gümüş ve DALGIÇtepsilerin çizilmesini de önlüyor hem kullnım hemde şıklık bir arada düşünülerek örümesi gerekiyor ben mutlaka tepsilerimin içinde dantel kullanıyorum sizlerede tavsiye ederim 








Limonlu Kremalı Revani Tarifi






Limonlu Kremalı Revani Tarifi

Malzemeler:

    4 Yumurta

    1 Su B.Toz şeker

    3 Çorba K. İrmik

    5 Çorba K. Söke Un

    1 P. Vanilya

    1 P. Kabartma Tozu

Kreması İçin:

    2 Su B. Süt

    1 Çorba K. Nişasta

    1 Çorba K. Söke Un

    2 Çorba K. Tozşeker

    1 Limon

Şerbeti İçin:

    4 Su B.Su

    3 Su B. Tozşeker

    1 Dilim Limon

Süslemek İçin:

    Kremşanti

    Toz Yeşil Fıstık

Hazırlanışı

Şerbetini hazırlamak için; su, toz şeker ve limon tencerede kaynatılır. Kremasını hazırlarken; süt, nişasta, un ve şeker tencerede karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra içine limon kabuğunu rendeleyin. Limonun suyu da kremanın içine sıkılır. Göz göz olmaya başlayınca altını kapatın.

Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek mikserle köpürtün. Ayrı bir tabakta unu, vanilyayı, irmiği ve kabartma tozunu bir kabın içinde harmanlayın. Bu karışımı da şeker ve yumurta karışımıyla birleştirip karıştırın. Fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Fırından çıkan keki soğuyunca fırın kabından çıkarın. Yağlı kağıdını kaldırın. Keki ortasında ikiye kesin. Alt parçayı yeniden fırın kabına alın.

Üzerine şerbetin bir kısmını dökün. Hazırlanan kremayı üzerine sürün. Diğer keki de üzerine kapatın. Üzerine tekrar şerbet dökün. Krem şantiyle ve yeşil fıstıkla süsleyin.

Tuesday, August 28, 2012

Abiye Elbise Modelleri 2013 (En Güzel Modeller)




Abiye Modelleri (2012 – 2013)

Merhaba bayanlar. Sizlere bugün muhteşem abiye modellerini göstereceğiz.

Düğünlerin vazgeçilmez elbisesi Abiyeler…

Sizler de düğünlerde ve özel günlerde mükemmel görünmek istiyorsanız resimlerdeki En Güzel Abiye Modelleri‘ni inceleyin.






Çiçekli Abiye Modeli



Siyah Renkli Abiye Modeli



Kırmızı Abiye Modeli



Desenli Abiye Modeli



Pembe Abiye Modeli



Düz Beyaz Abiye Modeli



Çiçekli Abiye Modeli



Mor Abiye Modeli



Açık Pembe Abiye Modeli



Sarı Renkli Abiye








Benzer Yazılar:










  1. En Güzel Renkli Saç Modelleri (2012)










  2. 2013 Yüksek Topuklu Ayakkabı Modelleri




  3. Gelin Saçı Modelleri (2012 – 2013)




  4. At Kuyruğu Saç Modellleri (2013)




  5. Desenli Yüksek Topuklu Bayan Ayakkabı Modelleri (2012 – 2013)


2013 Abiye Takımları, Abiye Elbise Modelleri 2013, Abiye Modelleri 2013, Açık Renkli Abiye Modelleri, Beyaz Abiye Modelleri 2013, Çiçekli Abiyeler, Desenli Abiye Modelleri, En Güzel Abiye Modelleri, En Şık Abiye Modelleri, Kırmızı Abiye Modelleri 2013, Kırmızı Abiyeler, Mor Abiye Modelleri, Renkli Abiye Modelleri, Sarı Abiyeler 2013, Siyah Abiye Modelleri, Ünlülerin Abiye Modelleri, Uzun Abiye Modelleri 2013, Yeni Abiye Modelleri 2013