Wednesday, July 25, 2012

brokoli kis (Quiche)









burda almanyada almanlarin  en cok tükettikleri sebzedir heralde  brokoli  A. B, C, ve K vitaminleri, kalsiyum, demir ve selenyum minerallerinin yanı sıra çok güçlü antioksidan maddeler içerir.ayrica icinde yüksek miktarda “Sulforaphane” ( Sulforafan )


antikanserojen bir madde bulunuyor cocuklari sevmeyenler bu sekilde deneyebilirler bende herzaman ise yariyor gerci benim cocuklar sever brokoliyi ama ben ayni tarifi karnibaharlada yapiyorum .mutlaka denemelisiniz cok nefis bi tarif isterseniz bu tarifi milföy kullanmadan sade olarakta yapabilirsiniz o zaman altina milföy sermeden yaglanmis borcama dökebilirsiniz .






malzemeler


1 adet brokoli dallarina ayirip yikadiktan sonra hafifce tuzlu suda hasliyoruz  cok haslanmiyacak firindada pisecegi icin 3-4 dakika yeterli olacak


200 gr cig krema (krema yoksa süt )


3 yumurta


1 su bardagi kasar rendesi


yarim cay kasigi muskat (hind cevizi )yoksa koymasanizda olur ama sütlü kremali yemeklerde cok yakisan bi baharat


tuz biber


bes adet miföy uzun olan kare olursa 10 tane


yapilisi miföyle buzlari cözüldükten sonra merdaneyle hafif acip kenarlarini hafif fircayla sulayip ust uste getiriyoruz borcamin altini yaglayip birlestirdigimiz miföyü yerlestiriyoruz


uzerine yumurtalari kremayi (yoksa sütü) kasar rendesini


ve tuz biber muskat baharatlarini iave edip en son haslanan brokoliyide katip miföyün uzerine döküyoruz önceden isitilmis 180 derecede 35-40 dakika uzeri iyice kizarana kadar pisiriyouz afiyet olsun
















No comments:

Post a Comment