Sunday, July 8, 2012

Adıyaman Tavası Nasıl Yapılır Tarifi



Adıyaman Tavası Nasıl Yapılır Tarifi Adıyaman Yemekleri Yemek Tarifleri, Adıyaman Tavası Tarifi, Adıyaman Yemekleri, Yemek Tarifleri, Mis Yemek, Adıyaman Yemekleri Tarifleri, Adıyaman Tavası Pişirmek, Adıyaman Yemekleri Yapmak. 






Adıyaman Tavası Tarifi


Malzemeleri:


1.5 kilo koyun eti kuşbaşı


250 gram çekilmiş kuyruk yağı


5 kilo domates


1.5 kilo patlıcan


250 gram yeşil biber


100 gram sarımsak


Yeteri kadar tuz






Yapılışı


Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır, 


Tavaya doğranmış et koyulur


Soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir.


Üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir.


Piştikten sonra servis yapılır.






Not: Malzemeleri orantılı olarak azaltıp artırabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment